Temarom

Vi ønsker å gi deg et godt opphold hos oss og overføre noe fra våre stemningsfulle omgivelser og følelsesspekter videre til deg. Vi har derfor innredet flere rom med forskjellige tema.

Vi tror at en god latter forlenger livet og har derfor ett rom med glade farger, bilder, bøker og tekster. Vi er under OppmuntringsSertifisering og våre ansatte er glade mennesker som gjerne byr på seg selv, så det falt veldig naturlig for oss å ha et eget latterrom.

Med temarommet Márkomeannu ønsker vi å gi deg en smakebit og kanskje friste deg til å besøke en av våre flotte lokale arrangementer.
Márkomeannu – muohtu máilbmái. Márkomeannu lea sámi festivála mii lágiduvvo márkogiliin Ufuohtas ja Oarje-Romssas suoidnemánu loahpas juohke jagi.

Márkomeannu – et ansikt mot verden. Márkomeannu er en samisk festival som arrangeres i markebygdene i Ofoten og Sør-Troms den siste helga i juli hvert år.

Tjeldsundbrua, det fantastiske monumentet som står rett utenfor vinduet vårt, er selvsagt også gitt eget rom. Her hedrer vi pågangsmotet til de som jobbet for at brua skulle bli en realitet, de mange som jobbet og slet med byggingen av brua og vi viser bruas mange kvaliteter som skulptur, samferdselsåre og landemerke

Syv magiske punkt er en fantastisk skulptur som hører med, i det som kanskje er verdens største kunstutstilling, kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland. Skulpturen ligger ved Kystkulturveien, kun fem kilometer fra Tjeldsundbrua Hotel og er et populært utfartssted for besøkende og lokalbefolkning, og et naturlig valg for Temarom hos oss.

Vetten er lokalbefolkningens kallenavn på toppen Kvitnesvetten som ruver 304 meter over havet rett ovenfor Tjeldsundbrua Hotel. Dette er et populært mål for turgåere og er en av toppene i Ti på topp som arrangeres av Harstad Bedriftsidrett. Toppen er synlig fra hotellet, så om du bor på Temarommet Vetten eller ei, ta med turskoene og besøk Vetten.

Den blå time kan oppleves om morgenen og kvelden når det hverken er fullt dagslys eller helt mørkt, og himmelen har en annen blåfarge enn om dagen. Fenomenet skyldast Rayleigh-spredning av sollyset. Nå kan man altså også oppleve Den blå timen på vårt hotell.

Uvær har alltid fasinert mennesker og vært inspirasjon til kunstneriske uttrykk i ord og bilder. Vi har latt oss inspirere til å lage et Temarom.

Høst er den årstiden som er flinkest med farger. Skogens lek med løvet gir vårt landskap en ny og vakker dimensjon. En vakker høst gjør oss klar til en fargeløs vinter. Vårt Temarom Høst brukes i alle årstider. Det gjør også Temarommet Vinterstorm.